خرما و خواص آن
از خرما و خواص آن تا به حال زیاد شنیده ایم. خرما میوهای مغذی و مفید است. این میوه سرشار از فیبر طبیعی است و روغن، کلسیم، گوگرد، آهن، پتاسیم، فسفر، منگنز، مس و منیزیم به وفور در آن یافت میشود. همچنین خرما سرشار از ویتامینها و مواد معدنی مختلف است.
مصرف خرما می تواند به کاهش وزن شما کمک کند. وقتی بدن مواد غذایی خرما را جذب میکند، احساس گرسنگی رفع میشود؛ بنابراین میتوان سایر مواد غذایی را کمتر و آرامتر خورد. هر صد گرم خرما بیش از ۳۰۰ کالری انرژی تولید میکند. خرما انرژی کافی را به افراد خسته میرساند.
خواص درمانی خرما
در درمان یبوست constipation ، اختلالات رودهای، مشکلات قلبی، ضعف جنسی و اسهال، خرما نقش مهمی را ایفا می کند. و جزو مواد غذایی ملین laxative به شمار میآید. برای اینکه بهره ی کافی را از این میوه برای درمان یبوست ببرید، بهتر است آن را یک شبانه روز در آب بخیسانید و سپس صبح روز بعد خرما های نرم شده را میل کنید.
بعلاوه، مواد موجود در خرما، برای درمان هرگونه اختلال رودهای مفید است و مصرف مداوم آن، رشد باکتریهای مفید در روده را افزایش میدهد.
کمک به افزایش وزن
خرما بخشی از رژیم غذایی سالم است چرا که قند، چربی، پروتئین و انواع ویتامینهای ضروری در آن موجودند. بنابراین این مادهی غذایی در مقابله با کمبود وزن، کمک مؤثری خواهد بود.
در مان اسهال
خرماهای رسیده حاوی پتاسیم هستند. پتاسیم نیز برای کنترل اسهال مفید است. به علاوه این محصول به راحتی قابل هضم بوده و از این رو در بر طرف شدن مشکلات ناشی از اسهال کمک میکند.
انرژی
مقدار انرژی ناشی از خوردن خرما از قند ساده بسیار کمتر است و بسیار کمتر از قند، افراد را دچار چاقی و اضافه وزن میکند. به عنوان مثال در ۱۰۰ گرم قند و شکر معمولی ۹/۹۹ درصد خالص آن انرژیزا میشود؛ در حالی که در ۱۰۰ گرم خرما حدود ۳۰ درصد قند موجود است و بقیه آن، حاوی مواد دیگری است که از جمله این مواد مختلف، پروتئین است.
۱۰۰ گرم خرما حاوی ۵/۱ درصد پروتئین گیاهی از جنس مرغوب میباشد.
در خرما، مقداری نیز فیبر غذایی موجود است، فیبر موجود در خرما برای سلامت دستگاه گوارش و تغذیه بسیار مناسب است، علاوه بر آن خرما حاوی کاروتنوئیدها یا موادرنگی است که پیشساز ویتامین A و آنتیاکسیدان محسوب میشود و جلوی ضایعات و سرطانی شدن سلولها را میگیرد.