خرمای شاهانی
این گونه از خرما ( خرمای شاهانی) نام های متفاوتی در برخی از مناطق ایران دارد. به عنوان مثال در میناب شاونی نامیده می شوند و در فیروز آباد شونی و در حاجی آباد بندر عباس به نام خورک شانی شناخته می شود.
خرمای شاهانی یکی از مهمترین و فراوان ترین ارقام استان فارس است. حدود ۹۵ درصد از نخلهای جهرم ( یکی از مهمترین شهرهای خرما خیز فارس ) را شامل می شود.
خرمای شاهانی جزو خرماهای نرم است ولی در بعضی مناطق به صورت خشک شده استفاده می شود. این گونه از خرما که دومین گونه در ایران از نظر سطح زیر کشت است در نقاط مختلف کشور پراکنده است. از جمله در شهرهای مختلف استان فارس ( بخصوص جهرم )، جیرفت، کهنوج، حاجی آباد، سراوان و طبس کشت می شود.
این خرما به علت شیرینی زیاد وخوش رنگی، مصرف داخلی فراون دارد. میوه شاهانی کشیده و دارای نوک باریک است. رنگ رطب آن قهوه ای است و خارک این خرما نیز شیرین است. بهترین نوع شاهانی در نخلستان های جهرم تولید می شود و در این منطقه از گونه های «تر» محسوب می شود.
امروزه برخی خوراکی ها از قبیل زولبیا و بامیه جای خرما را در سفره افطار گرفته اما خرما بهترین غذا برای روزه داران در ماه مبارک رمضان بوده و بطور کلی در ساعات پایانی روزه، قند خون را کاهش می دهد و بر مغز اثر گذاشته و سبب می شود فرد احساس کسالت و ضعف کند و از قدرت تمرکز شخص روزه دار کاسته می شود.
با توجه به این موضوع بدن انسان هنگام افطار به غذایی نیاز دارد که به سرعت هضم شود، به معده آسیب نرساند و به سرعت مواد مورد نیاز را جذب کرده تا ذهن و بدن توانایی خود را بازیابد و به همین خاطر مصرف خرما باعث می شود در مدت کوتاهی بدن قدرت و توانایی خود را به دست آورد.
خرما یکی از محصولات مهم باغی ایران می باشد و شامل گونه های مختلف از لحاظ شکل ظاهری ویژگی های شیمیایی و طعم و غیره است و بر اساس تحقیقات انجام شده ارزش غذایی خرمای شاهانی از لحاظ مقادیر کلسیم، فسفر، آهن به مراتب به مراتب نسبت به خرمای مضافتی و حلاوی بیشتر می باشد و با توجه به اینکه در شهرستان جهرم این نوع خرما به صورت فراوان وجود دارد به خوبی می توان از خواص آن بهره برد.
برای اطلاعات بیشتر و خرید خرمای شاهانی به بخش تماس با ما مراجعه کنید و با ما تماس بگیرید.